Ve­ga­pie met ve­ga­ge­hakt

Kruidig vegagehakt onder een afdakje van zoete aardappel.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kruidig vegagehakt onder een afdakje van zoete aardappel. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 ronde ovenschaal (14 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ½ cm. Kook 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de uien en snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui en selderij met de tomatenpuree 4 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de knoflook, het vegagehakt en de kaneel toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel het gehakt over de ovenschalen. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het gehaktmengsel. Besprenkel met de rest van de olie, rasp de kaas erboven en bestrooi met de cayennepeper. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

combinatietip:

Lekker met een salade van botersla, radijsjes, bosui en wittewijnazijn.

allergietip:

Eet je veganistisch? Laat de kaas in dit gerecht dan achterwege.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 645 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vegapie met vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga­pie met ve­ga­ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ½ cm. Kook 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 4 uien
  • 2 stengels bleekselderij

Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de uien en snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 4 el tomatenpuree

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en selderij met de tomatenpuree 4 min. op middelhoog vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 360 g tofu roerbakgehakt
  • 1 tl gemalen kaneel

Voeg de knoflook, het vegagehakt en de kaneel toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel het gehakt over de ovenschalen. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het gehaktmengsel.

7
7
  • 4 el olijfolie
  • 100 g Cheddar Tophat 48+
  • 1 tl cayennepeper

Besprenkel met de olie, rasp de kaas erboven en bestrooi met de cayennepeper.

8
8

Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

combinatietip:

Lekker met een salade van botersla, radijsjes, bosui en wittewijnazijn.

allergietip:

Eet je veganistisch? Laat de kaas in dit gerecht dan achterwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.