Ita­li­aan­se roer­bak met ve­ga­ge­hakt

Lekker kruidig vegetarisch gerecht met champignons in de hoofdrol.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker kruidig vegetarisch gerecht met champignons in de hoofdrol. 4 personen
2 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de salademix, tijm, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken totdat al het water is opgenomen.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de champignonmix, pesto en knoflook al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Voeg het roerbakgehakt toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met het gehaktmengsel.

combinatietip:

Lekker met een gebakken ei.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse roerbak met vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se roer­bak met ve­ga­ge­hakt

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olie
  • 300 g salademix
  • ½ el gedroogde tijm

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de salademix, tijm, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op hoog vuur.

2
2
  • 300 g roerbakrijst
  • 600 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook.

3
3

Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken totdat al het water is opgenomen.

4
4
  • 2 el olie
  • 400 g Italiaanse champignonroerbakmix
  • 1 el arrabbiata pesto

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de champignonmix, pesto en knoflook al omscheppend 4 min. op hoog vuur.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 180 g tofu roerbakgehakt

Voeg het roerbakgehakt toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met het gehaktmengsel.

combinatietip:

Lekker met een gebakken ei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.