Ge­vul­de pa­pri­ka's met ro­zij­nen­rijst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de rode en gele paprika door de steel, verwijder zaadlijsten. Snipper de groene paprika. 2 Meng het tofugehakt met de prei, de helft van de kaneel, de helft van de ui en 2 el olie. Vul de halve paprika's hiermee en zet ze in een ovenschaal. Schep de rest van het gehaktmengsel erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 min. in de oven. 3 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de rest van de ui met de groene paprika in de rest van de olie, voeg de rest van de kaneel en de rozijnen toe. Giet de rijst af en schep het gefruite mengsel erdoor. Schep de rozijnenrijst op de 4 borden, leg er een gevulde paprika bij en verdeel de rest van het gehakt erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.