Rijst met tofu­ge­hakt en pad­de­stoe­len

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang het kookwater op.
  2. Snipper de ui, halveer de champignons en snijd de groene peterselie fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de uien goudbruin. Voeg de champignons toe en roerbak tot ze vocht loslaten. Roer het tofugehakt en de shoarmakruiden erdoor.
  3. Voeg de tuinboontjes en 100 ml kookwater toe en stoof met de deksel op de pan ca. 5 min., schep regelmatig om. Voeg de rijst en de peterselie toe.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 16-17

Rijst met tofugehakt en paddestoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst met tofu­ge­hakt en pad­de­stoe­len

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Kook de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang het kookwater op.

2
2
  • 2 zoete uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 4 takjes peterselie

Snipper de ui, halveer de champignons en snijd de groene peterselie fijn.

3
3
  • 2 el olie

Verhit de olie in een wok en fruit de uien goudbruin. Voeg de champignons toe en roerbak tot ze vocht loslaten.

4
4
  • 180 g tofu
  • 1 el shoarmakruidenmix

Roer het tofugehakt en de shoarmakruiden erdoor.

5
5
  • 300 g fijne tuinbonen

Voeg de tuinboontjes en 100 ml kookwater toe en stoof met de deksel op de pan ca. 5 min., schep regelmatig om.

6
6

Voeg de rijst en de peterselie toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.