Een­den­borst met gra­naat­ap­pel en ci­trus­cous­cous

Wild van wild? Dan móet je deze frisse couscous met eendenborst proeven!

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Wild van wild? Dan móet je deze frisse couscous met eendenborst proeven! 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de couscous met de kardemom en eventueel zout in een ruime schaal en schenk er 300 ml kokend water op. Roer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
  2. Snijd ondertussen met een scherp mes de schil van de grapefruit en sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er met het mes tussenuit. Voeg toe aan de couscous. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Voeg de harissa en olie toe. Snijd de blaadjes koriander fijn en voeg toe. Meng door elkaar.
  3. Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de velkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min. Leg met de velkant naar boven in de ovenschaal. Bak ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
  4. Schep de couscous op een platte schaal. Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel de pitjes eruit. Vang op. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en leg op de couscous. Serveer met de granaatappelpitjes erop.

combinatietip:

Lekker met sugarsnaps.

video

Gra­naat­ap­pel ont­pit­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Eendenborst met granaatappel en citruscouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­den­borst met gra­naat­ap­pel en ci­trus­cous­cous

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 300 g couscous
  • 2 tl gemalen kardemom
  • 300 ml kokend water

Doe de couscous met de kardemom en eventueel zout in een ruime schaal en schenk het water erop. Roer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.

3
3
  • 1 rode grapefruit
  • 1 sinaasappel

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil van de grapefruit en sinaasappel.

4
4

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er met het mes tussenuit. Voeg toe aan de couscous.

5
5
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous.

6
6
  • 1 el harissa
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 15 g koriander

Voeg de harissa en olie toe. Snijd de blaadjes koriander fijn en voeg toe. Meng door elkaar.

7
7
  • 2 eendenborstfilets

Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

8
8

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de velkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min.

9
9

Leg met de velkant naar boven in de ovenschaal. Bak ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.

10
10

Schep de couscous op een platte schaal.

11
11
  • 1 granaatappel

Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel de pitjes eruit. Vang op.

Granaatappel ontpitten

Instructievideo

00:31 min.

12
12

Snijd de eendenborstfilets in plakjes en leg op de couscous. Serveer met de granaatappelpitjes erop.

combinatietip:

Lekker met sugarsnaps.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.