Ha­ri­cots verts sa­la­de met gra­pe­fruit

Lekker fris voorgerecht. Een aanrader voor een diner in het voorjaar!

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Lekker fris voorgerecht. Een aanrader voor een diner in het voorjaar! 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp voor de dressing de oranje schil van de sinaasappel. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Doe het sap en 2 tl rasp samen in een kom. Snijd de bosui in dunne ringetjes en roer met de olie door het citroensap. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits. Dit gaat het makkelijkst als je ze in een ronddraaiende beweging schilt. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.
  3. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de haricots verts in ca. 3 min. beetgaar. Giet ze af en schep de dressing door de haricots verts. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de grapefruitpartjes erdoor en verdeel de salade over 4 borden.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Haricots verts salade met grapefruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ri­cots verts sa­la­de met gra­pe­fruit

1
1
  • 1 sinaasappel

Rasp voor de dressing de oranje schil van de sinaasappel. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Doe het sap en 2 tl rasp samen in een kom.

2
2
  • 3 bosuien
  • 4 el extra vierge olijfolie

Snijd de bosui in dunne ringetjes en roer met de olie door het citroensap. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

3
3
  • 3 grapefruits

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits. Dit gaat het makkelijkst als je ze in een ronddraaiende beweging schilt.

4
4

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.

5
5
  • 350 g haricots verts

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten.

6
6

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de haricots verts in ca. 3 min. beetgaar.

7
7

Giet ze af en schep de dressing door de haricots verts. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Schep de grapefruitpartjes erdoor en verdeel de salade over 4 borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.