Cros­ti­ni met em­men­ta­ler, vijg en spek­krui­mels

De koning van de kazen is een perfecte match met de zoete vijg.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De koning van de kazen is een perfecte match met de zoete vijg. 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd 3 sneetjes per persoon van de ciabatta en bestrijk met de olie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in de oven.
  2. Bak ondertussen de plakjes spek in 6 min. knapperig in de koekenpan. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Rasp de emmentaler. Halveer de knoflook en wrijf de gebakken sneetjes brood aan één kant in met het snijvlak van de teen knoflook. Keer de broodjes om en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de crostini nog ca. 6 min. in de oven.
  4. Snijd de vijgen in kwarten en verdeel over de crostini. Verkruimel de plakjes spek en strooi over de crostini. Besprenkel met de ahornsiroop. Verdeel de rock chives (cress) erover.

variatietip:

In plaats van rock chives (cress) kun je ook tuinkers gebruiken

variatietip:

De vijgen geven deze crostini een heerlijk smaakaccent. Liever gedroogde vijgen gebruiken? Kan ook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.035 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Crostini met emmentaler, vijg en spekkruimels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cros­ti­ni met em­men­ta­ler, vijg en spek­krui­mels

1
1
  • 1 ciabatta
  • 3 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd 3 sneetjes per persoon van de ciabatta en bestrijk met de olie.

2
2

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in de oven.

3
3
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek

Bak ondertussen de plakjes spek in 6 min. knapperig in de koekenpan. Keer halverwege.

4
4

Neem uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

5
5
  • 200 g emmentaler

Rasp de emmentaler.

6
6
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook en wrijf de gebakken sneetjes brood aan één kant in met het snijvlak van de teen knoflook.

7
7

Keer de broodjes om en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de crostini nog ca. 6 min. in de oven.

8
8
  • 6 verse vijgen

Snijd de vijgen in kwarten en verdeel over de crostini.

9
9
  • 4 el ahornsiroop
  • 95 g rock chives

Verkruimel de plakjes spek en strooi over de crostini. Besprenkel met de ahornsiroop. Verdeel de rock chives (cress) erover.

variatietip:

In plaats van rock chives (cress) kun je ook tuinkers gebruiken

variatietip:

De vijgen geven deze crostini een heerlijk smaakaccent. Liever gedroogde vijgen gebruiken? Kan ook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.