Bruschet­ta spi­na­zie, ge­droog­de to­maat en spek

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 10 personen
3 57

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een ½ teen knoflook en leg ze op een schaal.
  2. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak het spek in 5 min uit. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verdeel de nog warme spinazie over de bruschette. Verdeel de tomaten erover en leg op elk broodje een plakje spek. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.