Ge­schaaf­de-sprui­ten­sa­la­de met ha­zel­no­ten

Rauwe spruiten in een salade: moet je eens proberen!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Rauwe spruiten in een salade: moet je eens proberen! 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de spruiten schoon en schaaf in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine. Schil de koolrabi en snijd in dunne reepjes (julienne). Verwijder de eventuele pit uit de dadels en snijd de dadels in reepjes. Leg de spruiten, koolrabi en dadels op een grote platte schaal.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak fijn.
  3. Klop een dressing van de mayonaise, karnemelk, mierikswortel, oregano, peper en eventueel zout. Meng de dressing door de groenten en bestrooi met de hazelnoten.

variatietip:

In plaats van koolrabi kun je ook venkel gebruiken.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipdijfilet en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Geschaafde-spruitensalade met hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­schaaf­de-sprui­ten­sa­la­de met ha­zel­no­ten

1
1
  • 350 g spruitjes

Maak de spruiten schoon en schaaf in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine.

2
2
  • 1 koolrabi

Schil de koolrabi en snijd in dunne reepjes (julienne).

Julienne snijden

Instructievideo

00:42 min.

3
3
  • 10 dadels

Verwijder de eventuele pit uit de dadels en snijd de dadels in reepjes.

4
4

Leg de spruiten, koolrabi en dadels op een grote platte schaal.

5
5
  • 95 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak fijn.

6
6
  • 5 el verse Hollandse mayonaise
  • 125 ml karnemelk
  • 4 tl mierikswortel
  • 4 tl oregano

Klop een dressing van de mayonaise, karnemelk, mierikswortel, oregano, peper en eventueel zout.

7
7

Meng de dressing door de groenten en bestrooi met de hazelnoten.

variatietip:

In plaats van koolrabi kun je ook venkel gebruiken.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipdijfilet en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.