Bloem­kool­f­rit­ta­ta met pa­pri­ka en ha­zel­no­ten

Met de restjes van gisteren maak je gemakkelijk een ovenfrittata.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Met de restjes van gisteren maak je gemakkelijk een ovenfrittata. 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en salie 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en bak 4 min. mee.
  2. Rasp ondertussen de kaas. Klop in een ruime kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de quichevorm in. Verdeel het bloemkoolmengsel over de vorm. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Schenk het eimengsel over de bloemkool en verdeel de paprika erover. Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Bestrooi de frittata met de hazelnoten en serveer. Lekker!

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 655 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­f­rit­ta­ta met pa­pri­ka en ha­zel­no­ten

1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

2
  • ½ bloemkool
  • 2 uien

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de uien.

3
  • 2 el arachideolie
  • 1 el gedroogde salie

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en salie 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en bak 4 min. mee.

4
  • 6 eieren
  • 60 ml melk
  • 150 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de kaas. Klop in een ruime kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Vet de quichevorm in. Verdeel het bloemkoolmengsel over de vorm.

6
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

7

Schenk het eimengsel over de bloemkool en verdeel de paprika erover. Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

8
  • 50 g hazelnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

9

Bestrooi de frittata met de hazelnoten en serveer. Lekker!

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.