Snij­bo­nen-wor­tel-sa­la­de met ha­zel­no­ten

Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig. 4 personen
2 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
  3. Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en een rundervink (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snij­bo­nen-wor­tel-sa­la­de met ha­zel­no­ten

1
1
  • 400 g snijbonen
  • 400 g winterpeen

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm.

2
2

Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 50 g hazelnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 2½ el zoete chilisaus

Neem de noten uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof. Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en een rundervink (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.