Snij­bo­nen­sa­la­de met ha­zel­no­ten

Op smaak gebracht met dukkah: een specerijenmengsel van hazelnoten, sesamzaad, komijn en koriander.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Op smaak gebracht met dukkah: een specerijenmengsel van hazelnoten, sesamzaad, komijn en koriander. 4 personen
4 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten, het sesamzaad, de koriander en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak tot grof kruim.
  2. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 4 cm en kook ze in 3 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de blaadjes van de selderij grof.
  3. Laat de semigedroogde tomaten uitlekken, maar vang 2 el olie op. Snijd de tomaten in stukjes en meng met de olie en selderij door de snijbonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het hazelnootmengsel en serveer.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 375 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Snijbonensalade met hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snij­bo­nen­sa­la­de met ha­zel­no­ten

1
1
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el sesamzaad
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijn

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten, het sesamzaad, de koriander en komijn 3 min. op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak tot grof kruim.

3
3
  • 800 g snijbonen

Snijd de snijbonen in schuine stukken van 4 cm en kook ze in 3 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

4
4
  • 40 g selderij
  • 295 ml semigedroogde tomaten

Snijd de blaadjes van de selderij grof. Laat de semigedroogde tomaten uitlekken, maar vang 2 el olie op.

5
5

Snijd de tomaten in stukjes en meng met de olie en selderij door de snijbonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Bestrooi met het hazelnootmengsel en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.