Fris­se pom­poen-prei­pi­la­v met een lek­ker­bek­je

Het is herfst, dus het is weer tijd voor pompoen.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Het is herfst, dus het is weer tijd voor pompoen. 4 personen
4 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een (steel)pan het water met de bouillontablet aan de kook.
  2. Snijd ondertussen het donkergroene deel en een stukje van de onderkant van de preien. Snijd de prei in ringen en was deze.
  3. Leg ondertussen de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 min. in het midden van de oven.
  4. Verhit voor de pilav de olie in een hapjespan. Fruit de prei 1 min. in de olie. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon en rijst toe aan de groente, schep om en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan 10 min. garen. Roer regelmatig.
  5. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn. Houd een paar takjes achter als garnering.
  6. Neem de hapjespan van het vuur. Roer 2 el citroensap, het rasp en de peterselie door de pilav. Serveer met de lekkerbekjes en garneer met de citroenpartjes.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Wild Pig Viognier.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.330 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Frisse pompoen-preipilav met een lekkerbekje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se pom­poen-prei­pi­la­v met een lek­ker­bek­je

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Breng in een (steel)pan het water met de bouillontablet aan de kook.

3
3
  • 2 preien

Snijd ondertussen het donkergroene deel en een stukje van de onderkant van de preien. Snijd de prei in ringen en was deze.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4
  • 4 lekkerbekjes

Leg ondertussen de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 2 el (olijf)olie
  • 400 g pompoenstukjes

Verhit voor de pilav de olie in een hapjespan. Fruit de prei 1 min. in de olie. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee.

6
6
  • 250 g basmatirijst

Voeg de bouillon en rijst toe aan de groente, schep om en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan 10 min. garen. Roer regelmatig.

7
7
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

8
8
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Houd een paar takjes achter als garnering.

9
9

Neem de hapjespan van het vuur. Roer 2 el citroensap, het rasp en de peterselie door de pilav. Serveer met de lekkerbekjes en garneer met de citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.