Wor­tel-pom­poen-lin­zen­soep met een Azi­a­ti­sche twist

Een soep met lekker veel groenten. Smaakmakers? Citroengras en gember!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een soep met lekker veel groenten. Smaakmakers? Citroengras en gember! 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kneus ondertussen met de achterkant van een mes de stengels citroengras en snijd elke stengel in 3 stukken. Schil en rasp de gember. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm.
  2. Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, linzen, bouillontabletten en het liter water in een ruime pan en breng aan de kook. Kook 20 min. op middelhoog vuur of tot de wortel gaar is (controleer dit door er met een vork in te prikken).
  3. Bestrijk ondertussen het bladerdeeg met de olie. Bestrooi met het sesamzaad. Snijd het bladerdeeg in de breedte in 16 repen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en draai de uiteinden van elke reep in tegengestelde richting zodat er een spiraal ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  5. Neem de soeppan van het vuur en verwijder het citroengras. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen. Leg in elke kom 2 halve eitjes en garneer met de tuinkers. Serveer met de soepstengels.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Jamie's Italian Bianco.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.345 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Wortel-pompoen-linzensoep met een Aziatische twist

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel-pom­poen-lin­zen­soep met een Azi­a­ti­sche twist

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 stengels citroengras
  • 4 cm verse gember

Kneus ondertussen met de achterkant van een mes de stengels citroengras en snijd elke stengel in 3 stukken. Schil en rasp de gember.

3
3
  • 500 g winterpeen

Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm.

4
4
  • 400 g pompoenstukjes
  • 200 g rode linzen
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1½ liter kraanwater

Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, linzen, bouillontabletten en het liter water in een ruime pan en breng aan de kook.

5
5

Kook 20 min. op middelhoog vuur of tot de wortel gaar is (controleer dit door er met een vork in te prikken).

6
6
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 el sesamzaad

Bestrijk ondertussen het bladerdeeg met de olie. Bestrooi met het sesamzaad.

7
7

Snijd het bladerdeeg in de breedte in 16 repen.

8
8

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en draai de uiteinden van elke reep in tegengestelde richting zodat er een spiraal ontstaat.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

10
10
  • 4 eieren

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

11
11

Neem de soeppan van het vuur en verwijder het citroengras. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12
  • 1 bakje tuinkers

Verdeel over de kommen. Leg in elke kom 2 halve eitjes en garneer met de tuinkers. Serveer met de soepstengels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.