Vol­ko­ren pen­ne met pom­poen en tofu

De oven doet een groot deel van het werk. En met de uitleg in het recept heb je die tofu ook zo knapperig gebakken!

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De oven doet een groot deel van het werk. En met de uitleg in het recept heb je die tofu ook zo knapperig gebakken! 4 personen
2 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de tomaten in kwarten en meng met de pompoen, 1.5 teen knoflook, 2 el olie en de azijn in de braadslee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep regelmatig om.
  2. Dep ondertussen de tofu droog en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Rol de blokjes door de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de blokjes op hoog vuur in 8 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie en de knoflook fijn. Meng met de tofublokjes.
  4. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 1 kopje van het kookvocht op.
  5. Haal de braadslee uit de oven en doe het groentemengsel in de kom van de keukenmachine. Voeg het kopje kookvocht toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de saus door de pasta. Garneer met de tofublokjes. Lekker met pijnboompitten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Volkoren penne met pompoen en tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren pen­ne met pom­poen en tofu

1
1
  • 4 tomaten
  • 800 g pompoenstukjes
  • 1½ teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de tomaten in kwarten en meng met de pompoen, knoflook, olie en de azijn in de braadslee.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep regelmatig om.

3
3
  • 375 g tofu
  • 3 el bloem

Dep ondertussen de tofu droog en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Rol de blokjes door de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes op hoog vuur in 8 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.

5
5

Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie
  • ½ teen knoflook

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie en de knoflook fijn. Meng met de tofublokjes.

7
7
  • 300 g volkoren penne

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 1 kopje van het kookvocht op.

8
8

Haal de braadslee uit de oven en doe het groentemengsel in de kom van de keukenmachine.

9
9

Voeg het kopje kookvocht toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Schep de saus door de pasta. Garneer met de tofublokjes. Lekker met pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.