Pom­poen met tofu en cas­hew­no­ten

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water, bewaar 75 ml van het kookwater). Snijd de pompoen doormidden, verwijder zaden en draden. Snijd het vruchtvlees in stukken. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de stukken pompoen al omscheppend 5 minuten. Voeg de ui, de tofureepjes en de cashewnoten toe en roerbak 3 minuten. Kook de sperzieboontjes 5 minuten, giet ze af en schep ze met de ketjap en 75 ml kookwater van de rijst bij de pompoen in de pan. Stoof het gerecht afgedekt nog 15 minuten. Serveer met witte rijst.

Tip:

Weetje: De schil van oranje pompoenen is zo dun, dat deze tijdens het bereiden helemaal zacht wordt. Schillen is dus niet nodig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 44-45

Pompoen met tofu en cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen met tofu en cas­hew­no­ten

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 1 pompoen

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water, bewaar 75 ml van het kookwater). Snijd de pompoen doormidden, verwijder zaden en draden. Snijd het vruchtvlees in stukken.

2
2
  • 3 el olie
  • 1 ui
  • 1 bakje tofu
  • 75 g ongezouten cashewnoten

Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de stukken pompoen al omscheppend 5 minuten. Voeg de ui, de tofureepjes en de cashewnoten toe en roerbak 3 minuten.

3
3
  • 1 zak gebroken sperziebonen
  • 75 ml ketjap manis

Kook de sperzieboontjes 5 minuten, giet ze af en schep ze met de ketjap en 75 ml kookwater van de rijst bij de pompoen in de pan. Stoof het gerecht afgedekt nog 15 minuten. Serveer met witte rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.