Pit­ti­ge tofu met ko­ri­an­der­cous­cous

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout 8 minuten. Giet af en doe terug in de pan. Snijd de knoflook en ui fijn. Rasp de citroenschil. Snijd de koriander fijn. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak hierin de ui 3 min.
  2. Voeg de knoflook en citroenrasp toe en bak 2 min. mee. Meng de helft van het mengsel met de sperziebonen en verwarm 5 minuten. Voeg de tofu en de rest van het mengsel toe in de pan en bak 3 min. mee. Voeg dan de woksaus toe en laat 2 min. pruttelen.
  3. Meng de couscous met de helft van de koriander en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de borden en schep de tofu en boontjes ernaast. Strooi de rest van de koriander over de tofu heen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 612 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 14-15

Pittige tofu met koriandercouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge tofu met ko­ri­an­der­cous­cous

1
1
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 citroen

Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout 8 minuten. Giet af en doe terug in de pan. Snijd de knoflook en ui fijn. Rasp de citroenschil.

2
2
  • 1 zakje koriander
  • 250 g couscous
  • 4 el zonnebloemolie

Snijd de koriander fijn. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak hierin de ui 3 min.

3
3

Voeg de knoflook en citroenrasp toe en bak 2 min. mee. Meng de helft van het mengsel met de sperziebonen en verwarm 5 minuten.

4
4
  • 360 g tofu pittig gekruid
  • 6 el woksaus sweet & sour

Voeg de tofu en de rest van het mengsel toe in de pan en bak 3 min. mee. Voeg dan de woksaus toe en laat 2 min. pruttelen.

5
5

Meng de couscous met de helft van de koriander en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de borden en schep de tofu en boontjes ernaast.

6
6

Strooi de rest van de koriander over de tofu heen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.