Ve­ge­ta­ri­sche na­si goreng met kom­kom­mer­zoet­zuur

In plaats van vlees gebruik je tofu in dit gerecht. Net zo lekker!

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In plaats van vlees gebruik je tofu in dit gerecht. Net zo lekker! 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in een lage schaal en laat afkoelen. Snijd de komkommer in dikke reepjes. Meng de komkommer met de azijn, suiker en zout naar smaak.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 4 min. Voeg de tofu toe en roerbak 1 min. Voeg de boemboe en het water toe en roer goed. Schep de rijst erbij en roerbak de nasi nog 4 min. op hoog vuur. Serveer de nasi goreng met het komkommerzoetzuur.

combinatietip:

Serveer er Indonesische kroepoek (zak 60 g) bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 52-01

Vegetarische nasi goreng met komkommerzoetzuur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche na­si goreng met kom­kom­mer­zoet­zuur

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in een lage schaal en laat afkoelen.

2
2
  • 1 komkommer
  • 1 el azijn
  • 1 el suiker

Snijd de komkommer in dikke reepjes. Meng de komkommer met de azijn, suiker en zout naar smaak.

3
3
  • 2 el olie
  • 400 g Thaise roerbakmix
  • 360 g pittige tofu roerbakreepjes
  • 100 g boemboe nasi goreng
  • 3 el water

Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 4 min. Voeg de tofu toe en roerbak 1 min. Voeg de boemboe en het water toe en roer goed.

4
4

Schep de rijst erbij en roerbak de nasi nog 4 min. op hoog vuur. Serveer de nasi goreng met het komkommerzoetzuur.

combinatietip:

Serveer er Indonesische kroepoek (zak 60 g) bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.