Broc­co­li met tofu

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de broccoli en snijd in de lengte in dunne plakjes. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de boter in een braadpan. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de azijn en 3 eetlepels water toe aan laat het geheel ca. 1 minuut koken. Voeg de broccoli toe en laat 6 min. smoren.
  3. Snijd de tofu in 4 dikke plakken. Haal de tijmblaadjes van de takken. Haal de broccoli uit de pan en houd warm. Leg de tofu en tijm in de broccolipan en bak 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli over de borgen en leg de tofu erop. Giet het bakvet erovereen. Serveer de aardappelschijfjes er apart bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 30-31

Broccoli met tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li met tofu

1
1
  • 800 g broccoli

Was de broccoli en snijd in de lengte in dunne plakjes.

2
2
  • 25 g boter
  • 900 g aardappelschijfjes

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g boter

Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de boter in een braadpan. Fruit de knoflook 2 minuten.

4
4
  • 3 el balsamicoazijn

Voeg de azijn en 3 eetlepels water toe aan laat het geheel ca. 1 minuut koken. Voeg de broccoli toe en laat 6 min. smoren.

5
5
  • 375 g tofu
  • 2 takjes tijm

Snijd de tofu in 4 dikke plakken. Haal de tijmblaadjes van de takken.

6
6

Haal de broccoli uit de pan en houd warm. Leg de tofu en tijm in de broccolipan en bak 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de broccoli over de borgen en leg de tofu erop. Giet het bakvet erovereen. Serveer de aardappelschijfjes er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.