Ita­li­aan­se zo­mer­soep met bal­le­tjes

Deze goedgevulde maaltijdsoep staat in een kwartier op tafel.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze goedgevulde maaltijdsoep staat in een kwartier op tafel. 4 personen
3 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei en de knoflook 1 min. Voeg de groentebouillon, bonen en runderballetjes toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Meng met de olie en knoflook, het citroenrasp en de peterselie (gremolata). Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gremolata.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.925 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse zomersoep met balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se zo­mer­soep met bal­le­tjes

1
1
  • ½ teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 300 g gesneden prei

Snijd de knoflook fijn en verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei en de knoflook 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1½ liter groentebouillon (van tablet)
  • 400 g cannellinibonen
  • 275 g rundersoepballetjes

Voeg de groentebouillon, bonen en runderballetjes toe en breng aan de kook.

3
3
  • 250 g gesneden snijbonen

Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe.

4
4
  • 1 citroen
  • 15 g peterselie
  • 1 el olijfolie
  • ½ teen knoflook

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Meng met de olie en knoflook, het citroenrasp en de peterselie (gremolata).

5
5

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gremolata.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.