Ome­let met ge­hakt en ca­vo­lo ne­ro

Cavolo nero heeft een wat minder uitgesproken koolsmaak. Je kunt er enorm veel kanten mee op, zoals in deze omelet.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Cavolo nero heeft een wat minder uitgesproken koolsmaak. Je kunt er enorm veel kanten mee op, zoals in deze omelet. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit per omelet 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak achter elkaar van het eimengsel zoveel omeletten als je nodig hebt. Houd warm onder een deksel op een bord.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de Toscaanse worstjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak het worstvlees in 3 min. rul. Voeg de cavolo nero toe en bak nog 8-10 min. Breng op smaak met het citroenrasp, citroensap (1 el per 4 omeletten), peper en eventueel zout.
  4. Bestrijk de omeletten met de hummus en verdeel het groentemengsel erover. Klap dubbel, snijd schuin door en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met harissa en knapperig ciabattabrood.

video

Ome­let bak­ken

Kookles - 04:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 870 mg
  • vezels 5 g
Ook te zien in

Omelet met gehakt en cavolo nero

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let met ge­hakt en ca­vo­lo ne­ro

1
1
  • 4 eieren
  • 50 ml melk

Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit per omelet 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak achter elkaar van het eimengsel zoveel omeletten als je nodig hebt. Houd warm onder een deksel op een bord.

Omelet bakken

Instructievideo

04:14 min.

3
3
  • 270 g Toscaanse worstjes

Verwijder ondertussen het vel van de Toscaanse worstjes.

4
4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.

5
5
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en roerbak het worstvlees in 3 min. rul.

6
6
  • 400 g cavolo nero

Voeg de cavolo nero toe en bak nog 8-10 min. Breng op smaak met het citroenrasp, citroensap (1 el per 4 omeletten), peper en eventueel zout.

7
7
  • 200 g hummus pikant

Bestrijk de omeletten met de hummus en verdeel het groentemengsel erover. Klap dubbel, snijd schuin door en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met harissa en knapperig ciabattabrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.