Me­di­ter­ra­ne stoof met To­scaan­se worst­jes en ca­vo­lo ne­ro

Een winterse stoof met een mediterrane twist.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een winterse stoof met een mediterrane twist. 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen. Halveer deze in de lengte en snijd in plakjes van ca. ½ cm. Schil de uien en snijd deze in halve ringen. Was de tomaten, snijd deze in kwarten en halveer ze. Snijd de worstjes los van elkaar. Snijd de cavolo nero iets fijner.
  2. Verhit de olie in de ruime hapjes- of braadpan en bak de wortel en ui 5 min. op hoog vuur. Schuif dan de groenten naar één kant van de pan en leg de worstjes aan de andere kant. Bak zowel de groenten als de worstjes nog 3 min., tot de worstjes rondom bruin zijn.
  3. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Voeg de tomaten, bonen en cavolo nero toe aan de groenten en worstjes in de pan en schep om. Laat met de deksel op de pan 10 min. stoven op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de peterselie grof. Schep 2/3 ervan met de pijnboompitten door de bonenstoof en garneer met de rest van de peterselie. Serveer de stoof met een schepje Griekse yoghurt.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Terra Viva Sangiovese Organic.

Tip:

Dit is een Allerhande box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.355 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Mediterrane stoof met Toscaanse worstjes en cavolo nero

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne stoof met To­scaan­se worst­jes en ca­vo­lo ne­ro

1
1
  • 1 winterpeen
  • 2 uien

Schil de winterpeen. Halveer deze in de lengte en snijd in plakjes van ca. ½ cm. Schil de uien en snijd deze in halve ringen.

2
2
  • 1 schaal trostomaat
  • 2 schalen Toscaanse worstjes
  • 400 g cavolo nero

Was de tomaten, snijd deze in kwarten en halveer ze. Snijd de worstjes los van elkaar. Snijd de cavolo nero iets fijner.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in de ruime hapjes- of braadpan en bak de wortel en ui 5 min. op hoog vuur.

4
4

Schuif dan de groenten naar één kant van de pan en leg de worstjes aan de andere kant. Bak zowel de groenten als de worstjes nog 3 min., tot de worstjes rondom bruin zijn.

5
5
  • 800 g cannellinibonen

Laat ondertussen de bonen uitlekken. Voeg de tomaten, bonen en cavolo nero toe aan de groenten en worstjes in de pan en schep om.

6
6

Laat met de deksel op de pan 10 min. stoven op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 20 g platte peterselie
  • 50 g geroosterde pijnboompitten

Snijd ondertussen de peterselie grof. Schep 2/3 ervan met de pijnboompitten door de bonenstoof en garneer met de rest van de peterselie.

8
8
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Serveer de stoof met een schepje Griekse yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.