Ca­vo­lo ne­ro chips

Chips die je zelf maakt en die nog goed voor je zijn ook: dat is extra lekker snacken.

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Chips die je zelf maakt en die nog goed voor je zijn ook: dat is extra lekker snacken. 4 personen
4 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de nerven uit de cavolo nero en scheur het blad in stukken van 3 bij 4 cm. Doe de cavolo nero, olie, baharat, het sesamzaad en zout in een kom en meng door elkaar tot alle blaadjes bedekt zijn met de olie en kruiden.
  2. Verdeel de helft van de cavolo nero over de met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat de blaadjes elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Houd goed in de gaten dat de blaadjes niet verbranden. Maak zo nog een portie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 2 g
Tags

Cavolo nero chips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­vo­lo ne­ro chips

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g cavolo nero

Snijd de nerven uit de cavolo nero en scheur het blad in stukken van 3 bij 4 cm.

3
3
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el baharat
  • 1 el sesamzaad
  • ½ tl zout

Doe de cavolo nero, olie, baharat, het sesamzaad en zout in een kom en meng door elkaar tot alle blaadjes bedekt zijn met de olie en kruiden.

4
4

Verdeel de helft van de cavolo nero over de met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat de blaadjes elkaar niet raken.

5
5

Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Houd goed in de gaten dat de blaadjes niet verbranden. Maak zo nog een portie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.