Krui­di­ge ro­de­kool met si­naas­ap­pel

Rodekool met appeltjes? Wij gaan juist voor sinaasappel!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Rodekool met appeltjes? Wij gaan juist voor sinaasappel! 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rodekool met de nootmuskaat 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, voeg het water toe en laat nog 6 min. met de deksel op de pan stoven.
  2. Rasp ondertussen de oranje schil van ½ sinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de rest van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.
  3. Neem de pan van het vuur en voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Garneer met het sinaasappelrasp.

combinatietip:

Gebakken kip en rijst passen hier goed bij.

serveertip:

Strooi er voor een crunchy bite eens 2 el grofgehakte pistachenoten overheen.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige rodekool met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge ro­de­kool met si­naas­ap­pel

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 600 g gesneden rode kool
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Verhit de olie in een koekenpan en bak de rodekool met de nootmuskaat 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 100 ml kraanwater

Zet het vuur laag, voeg het water toe en laat nog 6 min. met de deksel op de pan stoven.

3
3
  • 2 sinaasappels

Rasp ondertussen de oranje schil van ½ sinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de rest van de sinaasappels.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5

Neem de pan van het vuur en voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om.

6
6

Garneer met het sinaasappelrasp.

combinatietip:

Gebakken kip en rijst passen hier goed bij.

serveertip:

Strooi er voor een crunchy bite eens 2 el grofgehakte pistachenoten overheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.