Ro­de­kool met si­naas­ap­pel

De sinaasappel maakt de rodekool extra fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht De sinaasappel maakt de rodekool extra fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de rodekool, verwijder de witte kern en snijd de kool in de keukenmachine in zeer dunne plakjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de ui in dunne halve ringen.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de rodekool en ui 5 min. op hoog vuur.Voeg het sinaasappelrasp en -sap en de wijn toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rozijnen.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de rode wijn dan door appelsap.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool met si­naas­ap­pel

1
1
  • ½ rodekool

Halveer de rodekool, verwijder de witte kern en snijd de kool in de keukenmachine in zeer dunne plakjes.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 sinaasappel
  • 2 rode uien

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de rodekool en ui 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 50 ml rode wijn
  • 2 el rozijnen

Voeg het sinaasappelrasp en -sap en de wijn toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rozijnen.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de rode wijn dan door appelsap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.