Wor­tel­pas­ta car­bo­na­ra met tui­n­erw­ten

Tagliatelle die grotendeels gemaakt is van groente. Met nog wat ingrediënten erbij eet je zo wel héél snel gezond.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Tagliatelle die grotendeels gemaakt is van groente. Met nog wat ingrediënten erbij eet je zo wel héél snel gezond. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spekreepjes 6 min. op middelhoog vuur. Plet de knoflook met een mes en voeg toe. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en halveer de olijven. Verwijder de knoflook en doe de spekjes en het bakvet in een kom. Meng de kaas en eieren erdoor en breng op smaak met peper.
  2. Kook ondertussen de tuinerwten 3 min. Voeg de laatste minuut de groentepasta toe. Giet af. Schep de pasta, tuinerwten en olijven door het eimengsel. Serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Tip:

De wortelpasta uit de receptvideo is helaas niet meer verkrijgbaar bij Albert Heijn. In plaats daarvan kun je tagliatelle gebruiken.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt. Ook het gebruik van rauw vlees wordt afgeraden voor deze groepen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.365 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Wortelpasta carbonara met tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­pas­ta car­bo­na­ra met tui­n­erw­ten

1
  • 200 g spekreepjes

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spekreepjes 6 min. op middelhoog vuur.

2
  • 1 teen knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g kalamata olijven

Plet de knoflook met een mes en voeg toe. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en halveer de olijven.

3
  • 4 eieren

Verwijder de knoflook en doe de spekjes en het bakvet in een kom. Meng de kaas en eieren erdoor en breng op smaak met peper.

4
  • 450 g tuinerwten
  • 500 g verse groentepasta met wortelen

Kook ondertussen de tuinerwten 3 min. Voeg de laatste minuut de groentepasta toe. Giet af.

5

Schep de pasta, tuinerwten en olijven door het eimengsel. Serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.