Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met an­dij­vie

Een echte klassieker met een verrassende twist. Moet je proberen!

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een echte klassieker met een verrassende twist. Moet je proberen! 4 personen
3 98

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de champignons en de andijvie in delen toe en bak nog 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper. Verwarm een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur.
  2. Doe ondertussen de eieren in een kom en klop met de kaas los tot saus. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Voeg al roerend de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt. Schep het andijviemengsel erdoor. Verdeel de spaghetti over de de borden.

Tip:

LET OP Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

serveertip:

Lekker met extra Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 860 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti carbonara met andijvie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met an­dij­vie

1
1
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 g Parmezaanse kaas

Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas.

3
3
  • 200 g gerookte spekreepjes

Verwarm een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 500 g gesneden andijvie

Voeg de champignons en de andijvie in delen toe en bak nog 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 3 eieren

Doe ondertussen de eieren in een kom en klop met de kaas los tot saus.

6
6

Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Voeg al roerend de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt. Schep het andijviemengsel erdoor.

7
7

Verdeel de spaghetti over de borden.

serveertip:

Lekker met extra Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.