Wor­tel­pas­ta met room­kaas en groen­te­bal­len

Scoren bij de kinderen!

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Scoren bij de kinderen! 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de groenteballetjes in 10 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  2. Doe ondertussen de paprika en zuivelspread in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Giet de saus in een steelpan en verwarm 5 min. op laag vuur.
  3. Doe de bevroren erwten in de pan met kokend water. Voeg de groentepasta toe als het water opnieuw kookt en kook in 3 min. beetgaar.
  4. Giet de pasta met erwten af en doe in een schaal. Schep de saus erdoor. Verdeel de balletjes erover en besprenkel met de pesto.

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas en vers basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 860 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Wortelpasta met roomkaas en groenteballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­pas­ta met room­kaas en groen­te­bal­len

1
1
  • 3 el arachideolie
  • 190 g groenteballetjes

Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de groenteballetjes in 10 min. goudbruin. Keer regelmatig.

2
2
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 200 g zuivelspread light bieslook

Doe ondertussen de paprika en zuivelspread in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Giet de saus in een steelpan en verwarm 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 450 g tuinerwten
  • 500 g verse groentepasta met wortelen

Doe de bevroren erwten in de pan met kokend water. Voeg de groentepasta toe als het water opnieuw kookt en kook in 3 min. beetgaar.

4
4
  • 90 g pestospread

Giet de pasta met erwten af en doe in een schaal. Schep de saus erdoor. Verdeel de balletjes erover en besprenkel met de pesto.

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas en vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.