Gnoc­chi car­bo­na­ra

Klassieke pasta met spek en roomsaus, maar dan net even anders.

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Klassieke pasta met spek en roomsaus, maar dan net even anders. 4 personen
3 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. Voeg de gnocchi toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Halveer ondertussen de courgette en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Voeg de courgette, knoflook en wat peper toe aan de gnocchi en bak nog 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Doe ondertussen de carbonarasaus en tuinerwten in een pan en verwarm 6 min. op laag vuur.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep ¾ van de peterselie door de gnocchi en verdeel over 4 borden. Verdeel de carbonara-tuinerwtensaus erover en garneer met de rest van de peterselie.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.205 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2015

Gnocchi carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi car­bo­na­ra

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 100 g spekreepjes
  • 500 g gnocchi

Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. Voeg de gnocchi toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 1 courgette
  • 2 knoflook

Halveer ondertussen de courgette en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Voeg de courgette, knoflook en wat peper toe aan de gnocchi en bak nog 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 520 g carbonarasaus
  • 300 g tuinerwten
  • 20 g platte peterselie

Doe ondertussen de carbonarasaus en tuinerwten in een pan en verwarm 6 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

5
5

Schep ¾ van de peterselie door de gnocchi en verdeel over 4 borden. Verdeel de carbonarasaus erover en garneer met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.