Gnoc­chi met cour­get­te in to­ma­ten­saus

Zomers gerecht met een saus vol mediterrane groente.

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zomers gerecht met een saus vol mediterrane groente. 4 personen
3 178

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de salieblaadjes fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het spek, de gnocchi en salie in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en snijd in stukken van 1 cm.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette, rozemarijn, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 4 min.
  4. Serveer de gnocchi met de courgette in tomatensaus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

variatietip:

Houd je van extra pit? Voeg tijdens het bakken van de courgette 1 tl chilivlokken toe.

video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 915 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.669 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met courgette in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met cour­get­te in to­ma­ten­saus

1
1
  • 15 g salie
  • 2 el olijfolie
  • 200 g spekreepjes
  • 500 g gnocchi

Snijd de salieblaadjes fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek, de gnocchi en salie in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 2 courgettes

Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en snijd in stukken van 1 cm.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.

4
4
  • 2 tl gebroken rozemarijn
  • 600 g pastasaus traditional

Voeg de courgette, rozemarijn, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 4 min.

5
5
  • 100 g grofgeraspte Parmezaanse kaas

Serveer de gnocchi met de courgette in tomatensaus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

variatietip:

Houd je van extra pit? Voeg tijdens het bakken van de courgette 1 tl chilivlokken toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.