Muesli­re­pen met ho­ning en cran­ber­ry's

Net zo lekker als gebakjes en toch verantwoord als snack.

  • tussendoortje
  • 14 stuks
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Net zo lekker als gebakjes en toch verantwoord als snack. 14 stuks
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • brownievorm (28 x 18 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de brownievorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter en honing in een steelpan op laag vuur. Snijd ondertussen de vijgen in stukjes.
  3. Meng in een grote kom de vijgen, cranberry’s, muesli, quinoa, kokospalmsuiker en het zelfrijzend bakmeel.
  4. Neem de pan van het vuur en schenk het boter-honingmengsel in de kom. Meng alles door elkaar.
  5. Verdeel het mengsel over de brownievorm. Leg er een stuk bakpapier op en druk aan. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Laat helemaal afkoelen in de vorm. Snijd in 14 repen en bewaar in een afgesloten trommel.

bewaartip:

De mueslirepen zijn in een luchtdichte trommel 1 week houdbaar.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Mueslirepen met honing en cranberry's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Muesli­re­pen met ho­ning en cran­ber­ry's

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de brownievorm met bakpapier.

2
2
  • 125 g boter
  • 100 ml vloeibare bloemenhoning
  • 100 g royale vijgen uit Turkije

Smelt de boter en honing in een steelpan op laag vuur. Snijd ondertussen de vijgen in stukjes.

3
3
  • 100 g cranberry's
  • 100 g muesli
  • 50 g 3 kleuren quinoa
  • 50 g kokospalmsuiker
  • 80 g zelfrijzend bakmeel

Meng in een grote kom de vijgen, cranberry’s, muesli, quinoa, kokospalmsuiker en het zelfrijzend bakmeel.

4
4

Neem de pan van het vuur en schenk het boter-honingmengsel in de kom. Meng alles door elkaar.

5
5

Verdeel het mengsel over de brownievorm. Leg er een stuk bakpapier op en druk aan.

6
6

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Laat helemaal afkoelen in de vorm.

7
7

Snijd in repen (het aantal stuks dat je wil maken) en bewaar in een afgesloten trommel.

bewaartip:

De mueslirepen zijn in een luchtdichte trommel 1 week houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.