Ha­ver­ko­kos­koek­jes met cran­ber­ry's

De kokos maakt de koekjes lekker bros.

  • nagerecht
  • 24 stuks
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(247)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht De kokos maakt de koekjes lekker bros. 24 stuks
3 247

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Zigzag met een lepel de gesmolten chocolade over de koekjes. Laat in 2 uur hard worden.
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de havermout, boter, honing, het kokos, de bakpoeder en 1 mespunt zout in een kom. Voeg het hete water toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed de cranberry's erdoor.
  3. Rol 24 balletjes ter grootte van een walnoot. Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 25 min. goudbruin in de oven. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

bewaartip:

U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Haverkokoskoekjes met cranberry's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­ko­kos­koek­jes met cran­ber­ry's

1
1
  • 200 g havermout
  • 25 g boter
  • 4 el honing
  • 55 g gemalen kokos
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el gedroogde cranberry's
  • 150 ml water

Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de havermout, boter, honing, het kokos, de bakpoeder en 1 mespunt zout in een kom. Voeg het hete water toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed de cranberry's erdoor.

2
2

Rol 24 balletjes ter grootte van een walnoot. Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 25 min. goudbruin in de oven. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

3
3
  • 50 g chocolade extra puur 72%

Smelt de chocolade au bain-marie. Zigzag met een lepel de gesmolten chocolade over de koekjes. Laat in 2 uur hard worden.

bewaartip:

U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.