Cho­co­la­mi

(236)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 236

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie).
  2. Haal het steelpannetje met chocolade uit het water en voeg de koude boter toe. Roer totdat de boter is opgelost. Hak de noten van de elitehaver grof en voeg dit samen met de rozijnen toe aan het chocolademengsel. Verkruimel de biscuitjes grof en voeg toe. Meng alles goed en zet 1 uur in de koelkast.
  3. Haal het uit de koelkast en schep het in de lengte op een stuk vershoudfolie, sluit goed af en rol er voorzichtig een rol van 5 cm dik van. Leg wederom 3 uur in de koelkast. Haal de rol vlak voor het serveren door de poedersuiker en snijd hem in dunne plakjes.

bereidingstip:

Je kunt de opgerolde chocoladerol 2 à 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar hem in vershoudfolie in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chocolami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­mi

1
1
  • 125 g chocolade extra puur 72%

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan.

2
2

Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie).

3
3
  • 75 g koude boter

Haal het steelpannetje met chocolade uit het water en voeg de koude boter toe. Roer totdat de boter is opgelost.

4
4
  • 75 g elitehaver

Hak de noten van de elitehaver grof en voeg dit samen met de rozijnen toe aan het chocolademengsel.

5
5
  • 5 mariabiscuits

Verkruimel de biscuitjes grof en voeg toe. Meng alles goed en zet 1 uur in de koelkast.

6
6

Haal het uit de koelkast en schep het in de lengte op een stuk vershoudfolie, sluit goed af en rol er voorzichtig een rol van 5 cm dik van.

7
7

Leg wederom 3 uur in de koelkast.

8
8
  • 3 el poedersuiker

Haal de rol vlak voor het serveren door de poedersuiker en snijd hem in dunne plakjes.

bereidingstip:

Je kunt de opgerolde chocoladerol 2 à 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar hem in vershoudfolie in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.