Cho­co­t­aart met fram­bo­zen en da­dels

Hij is zo mooi, dat je ’m bijna niet aan durft te snijden. Toch doen, de binnenkant is zeker de moeite waard.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 50 min. wachten
(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Hij is zo mooi, dat je ’m bijna niet aan durft te snijden. Toch doen, de binnenkant is zeker de moeite waard. 12 personen
3 85

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de notenmix, dadels, de helft van de frambozen en de helft van de cacaopoeder 1 min. in de keukenmachine. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het dadelmengsel over de bodem. Druk goed aan, leg de rest van de frambozen erop en zet 10 min. in de vriezer.
  2. Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie met de ahornsiroop op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Neem de pan van het vuur en roer het vanillemerg en de rest van de cacaopoeder door de kokosolie.
  3. Neem de springvorm uit de vriezer en schenk het kokos-cacaomengsel over de frambozen. Bestrooi met de helft van het zeezout en zet minstens 1½ uur in de vriezer. Haal na 30 min. uit de vriezer en bestrooi met de kokoschips en de rest van het zeezout. Zet de taart weer terug in de vriezer en laat voor serveren 20 min. op kamertemperatuur komen.

combinatietip:

Je kunt de kokoschips ook vervangen door gemalen kokos.

combinatietip:

Lekker met verse frambozen of aardbeien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Chocotaart met frambozen en dadels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­t­aart met fram­bo­zen en da­dels

1
  • 175 g ongebrande notenmix hazelnoot, cashew, amandel en walnoot
  • 250 g dadels
  • 125 g frambozen
  • 60 g cacaopoeder

Maal de notenmix, dadels, frambozen en cacaopoeder 1 min. in de keukenmachine.

2

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het dadelmengsel over de bodem.

3
  • 125 g frambozen

Druk goed aan, leg de frambozen erop en zet 10 min. in de vriezer.

4
  • 200 g extra vergine kokosolie
  • 120 ml ahornsiroop

Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie met de ahornsiroop op laag vuur.

5
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

6
  • 60 g cacaopoeder

Neem de pan van het vuur en roer het vanillemerg en de cacaopoeder door de kokosolie.

7
  • ½ tl Maldon zeezout

Neem de springvorm uit de vriezer en schenk het kokos-cacaomengsel over de frambozen. Bestrooi met het zeezout en zet minstens 1½ uur in de vriezer.

8
  • 25 g kokoschips
  • ½ tl Maldon zeezout

Haal na 30 min. uit de vriezer en bestrooi met de kokoschips en het zeezout.

9

Zet de taart weer terug in de vriezer en laat voor serveren 20 min. op kamertemperatuur komen. Lekker!

combinatietip:

Je kunt de kokoschips ook vervangen door gemalen kokos.

combinatietip:

Lekker met verse frambozen of aardbeien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.