Truf­fels van rau­we ca­cao, go­ji bes­sen en aman­de­len

Deze truffels maak je met bijzondere ingrediënten als tarwegras en rauwe cacao. Verrukkelijk bij een kop thee of koffie.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Deze truffels maak je met bijzondere ingrediënten als tarwegras en rauwe cacao. Verrukkelijk bij een kop thee of koffie. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de dadels en goji bessen in een keukenmachine tot het een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Voeg het rasp, de kokosolie, cacaopoeder, kokos en tarwegraspoeder toe. Maal nog 30 sec. Rol balletjes van het mengsel, leg ze op een bord en zet 30 min. afgedekt in de koelkast.
  2. Maal ondertussen de amandelen fijn in de keukenmachine. Schep de amandelen op een bord. Rol de truffels erdoor zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer direct.

Tip:

Lekker bij koffie of thee of als tussendoortje. De truffels zijn in de koelkast zeker een week houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Truffels van rauwe cacao, goji bessen en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Truf­fels van rau­we ca­cao, go­ji bes­sen en aman­de­len

1
1
  • 20 dadels
  • 2 el goji bessen

Maal de dadels en goji bessen in een keukenmachine tot het een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min.

2
2
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel.

3
3
  • 2 el kokosolie
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 2 el gemalen kokos
  • 1 el tarwegraspoeder

Voeg het rasp, de kokosolie, cacaopoeder, kokos en tarwegraspoeder toe. Maal nog 30 sec.

4
4

Rol 10 balletjes van het mengsel, leg ze op een bord en zet 30 min. afgedekt in de koelkast.

5
5
  • 4 el ongebrande amandelen

Maal ondertussen de amandelen fijn in de keukenmachine.

6
6

Schep de amandelen op een bord. Rol de truffels erdoor zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer direct. Bon appétit!

Tip: Lekker bij koffie of thee of als tussendoortje. De truffels zijn in de koelkast zeker een week houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.