Brow­nies met aman­del­meel, da­dels en pe­can­no­ten

De betere brownies om te trakteren. Geheim ingrediënt: courgette. Surprise!

  • gebak
  • 18 stuks
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak De betere brownies om te trakteren. Geheim ingrediënt: courgette. Surprise! 18 stuks
4 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grove rasp
  • keukenmachine
  • rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)
  • bakpapier
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie in een steelpan. Rasp de courgette en hak de noten grof.
  2. Doe de kokosolie, dadels, cacaonibs, cacao en eieren in de keukenmachine en maal snel tot een fijn, samenhangend deeg. Doe het deeg in een kom. Spatel het amandelmeel, zout en de bakpoeder erdoor. Roer de courgette en pecannoten erdoor.
  3. Bekleed de vorm met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat in ca. 30 min. in de oven gaar worden. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de brownies. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar. Laat 1 uur afkoelen en snijd in 36 stukjes (6 x 6).

Tip:

De brownies meenemen? Kan door ze te verpakken in bakpapier. Met een touwtje erom- heen blijft het papier goed zitten. Of wikkel de brownies per stuk in bakpapier en strik ze met een touwtje dicht. Leuk om uit te delen!

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Brownies met amandelmeel, dadels en pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brow­nies met aman­del­meel, da­dels en pe­can­no­ten

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 200 g kokosolie
  • ½ courgette
  • 100 g pecannoten

Smelt de kokosolie in een steelpan. Rasp de courgette en hak de noten grof.

3
  • 350 g dadels zonder pit
  • 150 g cacaonibs
  • 2 el cacao
  • 3 eieren

Doe de kokosolie, dadels, cacaonibs, cacao en eieren in de keukenmachine en maal snel tot een fijn, samenhangend deeg.

4
  • 100 g amandelmeel
  • 1 mespunt zout
  • 2 tl bakpoeder

Doe het deeg in een kom. Spatel het amandelmeel, zout en de bakpoeder erdoor. Roer de courgette en pecannoten erdoor.

5

Bekleed de vorm met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat in ca. 30 min. in de oven gaar worden.

6

Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de brownies. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar.

7

Laat 1 uur afkoelen en snijd in 36 stukjes (6 x 6).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.