Truf­fels van rau­we ca­cao, cran­ber­ry en pe­can­no­ten

Probeer het maar eens te laten bij één: heerlijke truffels met friszoete cranberry.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Probeer het maar eens te laten bij één: heerlijke truffels met friszoete cranberry. 16 stuks
3 17

Ingrediënten

16 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de dadels en cranberry’s 1 min. in de keukenmachine tot een bal ontstaat. Voeg de cacaopoeder, olie, pecannoten en kaneel toe aan het dadelmengsel. Maal nog 30 sec.
  2. Rol balletjes van het mengsel, leg ze op een bord en zet 30 min. afgedekt in de koelkast.
  3. Strooi de cacaopoeder op een bord. Rol de truffels door de cacaopoeder zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer direct.

serveertip:

Lekker bij koffie of thee of als tussendoortje.

bewaartip:

Bewaar de truffels maximaal 1 week afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Truffels van rauwe cacao, cranberry en pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Truf­fels van rau­we ca­cao, cran­ber­ry en pe­can­no­ten

1
1
  • 20 dadels
  • 2 el gedroogde cranberry's

Maal de dadels en cranberry’s 1 min. in de keukenmachine tot een bal ontstaat.

2
2
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 2 el lijnzaadolie
  • 2 el ongebrande pecannoten
  • 1 tl gemalen kaneel

Voeg de cacaopoeder, olie, pecannoten en kaneel toe aan het dadelmengsel. Maal nog 30 sec.

3
3

Rol balletjes van het mengsel, leg ze op een bord en zet 30 min. afgedekt in de koelkast.

4
4
  • 2 el rauwe cacaopoeder

Strooi de cacaopoeder op een bord. Rol de truffels door de cacaopoeder zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer direct.

Tip: Lekker bij koffie of thee of als tussendoortje. De truffels zijn in de koelkast zeker een week houdbaar.

serveertip:

Lekker bij koffie of thee of als tussendoortje.

bewaartip:

Bewaar de truffels maximaal 1 week afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.