Cour­get­te­rol­le­tjes met ka­bel­jauw en an­ti­boi­se

Courgette en vis: een hele goede match!

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Courgette en vis: een hele goede match! 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroen uit. Snipper de sjalot. Snijd de kabeljauw in 20 stukjes en schep om met de pesto en 1 el citroensap. Laat de kabeljauw 20 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Bestrijk de courgette met 2 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette in porties 3 min. Keer halverwege.
  3. Snijd voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Meng de tomaten met de peterselie, sjalot, kappertjes, 2 el citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de kabeljauw uit de koelkast en verhit een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur. Schep de kabeljauw met de marinade in de pan en bak in 5 min. op laag vuur gaar.
  5. Leg de kabeljauwstukjes op de courgettelinten en rol op. Schep er wat antiboise op en serveer de rest ernaast.

combinatietip:

Lekker met een groene salade van rucola, tuinerwten, citroenolijfolie en verkruimelde feta.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Courgetterolletjes met kabeljauw en antiboise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­rol­le­tjes met ka­bel­jauw en an­ti­boi­se

1
1
  • 1 citroen
  • 1 sjalot
  • 300 g kabeljauw

Pers de citroen uit. Snipper de sjalot. Snijd de kabeljauw in 20 stukjes en schep om met de pesto en 1 el citroensap.

2
2

Laat de kabeljauw 20 min. afgedekt in de koelkast marineren.

3
3
  • 2 courgette

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette.

4
4
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de courgette met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette in porties 3 min. Keer halverwege.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

5
5
  • 3 tastytomtrostomaten
  • 10 g peterselie

Snijd voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

6
6
  • 2 el kappertjes
  • 2 el olijfolie

Meng de tomaten met de peterselie, sjalot, kappertjes, 2 el citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Neem de kabeljauw uit de koelkast en verhit een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur.

8
8

Schep de kabeljauw met de marinade in de pan en bak in 5 min. op laag vuur gaar.

9
9

Leg de kabeljauwstukjes op de courgettelinten en rol op. Schep er wat antiboise op en serveer de rest ernaast.

combinatietip:

Lekker met een groene salade van rucola, tuinerwten, citroenolijfolie en verkruimelde feta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.