Har­ti­ge gei­ten­kaas-chee­se­ca­ke met bloem­kool en an­ti­boi­se

Met een smaakvolle bodem van roggebrood en noten. Een volwaardige maaltijd in combi met de frisse antiboise van tomaat en olijven.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 55 min. oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met een smaakvolle bodem van roggebrood en noten. Een volwaardige maaltijd in combi met de frisse antiboise van tomaat en olijven. 6 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes en kook in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
  3. Maal ondertussen het roggebrood en de hazelnoten in de keukenmachine en meng er 3 el van de olie en 1 ei door.
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bekleed de bodem met het roggebroodmengsel en druk aan. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
  5. Maak ondertussen voor de vulling de kom van de keukenmachine schoon en maal de bloemkool, geitenkaas en de rest van de eieren tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de vulling over de bodem van de taart en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem de taart uit de oven en laat in de vorm 15 min. iets afkoelen.
  6. Snijd ondertussen voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Laat de olijven uitlekken en snijd in ringetjes. Meng met de tomaat, kappertjes, 1 el van het vocht van de kappertjes en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de antiboise over de taart en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 8 g
Tags

Hartige geitenkaas-cheesecake met bloemkool en antiboise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge gei­ten­kaas-chee­se­ca­ke met bloem­kool en an­ti­boi­se

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 1 kleine bloemkool

Snijd de bloemkool in gelijke roosjes en kook in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

3
  • 250 g roggebrood
  • 95 g hazelnoten
  • 3 el olijfolie
  • 1 ei

Maal ondertussen het roggebrood en de hazelnoten in de keukenmachine en meng er de olie en het ei door.

4

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bekleed de bodem met het roggebroodmengsel en druk aan. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

5
  • 450 g chavroux frais nature 45+
  • 4 eieren

Maak ondertussen voor de vulling de kom van de keukenmachine schoon en maal de bloemkool, geitenkaas en de eieren tot een glad mengsel. Voeg peper en zout toe.

6

Schenk de vulling over de bodem van de taart en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem de taart uit de oven en laat in de vorm 15 min. iets afkoelen.

7
  • 1 schaal tastytomtomaten

Snijd ondertussen voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

8
  • 120 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 50 g kappertjes
  • 2 el olijfolie

Laat de olijven uitlekken en snijd in ringetjes. Meng met de tomaat, kappertjes, 1 el van het vocht van de kappertjes en de olie.

9

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de antiboise over de taart en serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.