Mac 'n' chees­e­muf­fins met bloem­kool & kip

Say cheese! Deze kaasmuffins zien er niet alleen top uit, zo smaken ze ook!

  • hoofdgerecht
  • 12 stuks
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Say cheese! Deze kaasmuffins zien er niet alleen top uit, zo smaken ze ook! 12 stuks
2 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 4 min.
  2. Rasp ondertussen de kaas. Giet de bloemkool af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat 3 min. garen (roux). Voeg al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen (bechamel).
  3. Meng de bloemkoolpuree met de bechamelsaus en voeg 2/3 van de kaas en de eieren toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de macaroni en kip door de bloemkool-kaassaus. Verdeel het mengsel over de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de kaas.
  4. Bak de mac ’n cheesemuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven. Haal de cakevormpjes uit de muffinholtes en serveer.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mac 'n' cheesemuffins met bloemkool & kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mac 'n' chees­e­muf­fins met bloem­kool & kip

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Verdeel de cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.

3
  • 200 g macaroni
  • 1 kleine bloemkool

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 4 min.

4
  • 180 g Cheddar Tophat 48+

Rasp ondertussen de kaas. Giet de bloemkool af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

5
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat 3 min. garen (roux).

6
  • 200 ml melk

Voeg al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen (bechamel).

7
  • 2 eieren
  • 1 mespunt nootmuskaat

Meng de bloemkoolpuree met de bechamelsaus en voeg 2/3 van de kaas en de eieren toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

8
  • 250 g gerookte kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de macaroni en kip door de bloemkool-kaassaus.

9

Verdeel het mengsel over de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de kaas.

10

Bak de mac ’n cheesemuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven.

11

Haal de cakevormpjes uit de muffinholtes en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.