Oven­ma­ca­ro­ni met prei en kaas­saus

Elleboogjes ‘grande’ met zelfgemaakte kaassaus. Knapperig uit de oven.

(255)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Elleboogjes ‘grande’ met zelfgemaakte kaassaus. Knapperig uit de oven. 4 personen
3 255

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen. Maak de champignons met keukenpapier schoon en snijd in kwarten.
  2. Verhit ⅖ van de boter in een koekenpan. Bak de champignons 5 min. Voeg de prei toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer tot mengsel glad is (roux), laat op laag vuur 5 min. garen tot het lichtbruin kleurt. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat koken tot een gebonden saus. Laat ⅔ van de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de macaroni en het groentemengsel in de ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de rest van de kaas en zet ca. 15 min. in het midden van de oven.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ovenmacaroni met prei en kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­ma­ca­ro­ni met prei en kaas­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 300 g macaroni grande

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 2 preien

Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen.

4
4
  • 250 g champignons

Maak de champignons met keukenpapier schoon en snijd in kwarten.

5
5
  • 20 g boter

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de champignons 5 min.

6
6

Voeg de prei toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

7
7
  • 30 g boter
  • 30 g bloem

Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer tot mengsel glad is (roux), laat op laag vuur 5 min. garen tot het lichtbruin kleurt.

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

8
8
  • 500 ml halfvolle melk

Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat koken tot een gebonden saus.

9
9
  • 250 g Cheddar Tophat 48+

Laat ⅔ van de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper en zout.

10
10

Meng de macaroni en het groentemengsel in de ovenschaal en schenk de saus erover.

11
11

Bestrooi met de rest van de kaas en zet ca. 15 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.