Broc­co­li-bloem­kool­gra­tin

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht 4 personen
2 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (18 x 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Smelt ondertussen voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Neem de saus van het vuur en breng op smaak met de nootmuskaat, mosterd, cayennepeper en geraspte kaas.
  3. Schep de groenten in de ovenschaal en verdeel de saus erover. Snijd de cheddar in plakjes en verdeel deze over de bechamelsaus. Bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli-bloemkoolgratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-bloem­kool­gra­tin

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g broccoli
  • 350 g bloemkool

Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

3
3
  • 30 g bloem
  • 25 g boter

Smelt ondertussen voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen.

4
4
  • 300 ml melk

Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken.

5
5
  • 75 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

6
6
  • 1 el dijonmosterd
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl nootmuskaat

Neem de saus van het vuur en breng op smaak met de nootmuskaat, mosterd, cayennepeper en geraspte kaas.

7
7

Schep de groenten in de ovenschaal en verdeel de saus erover.

8
8
  • 100 g Cheddar Tophat 48+

Snijd de cheddar in plakjes en verdeel deze over de bechamelsaus. Bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.