Tho­ma­si­na Miers' een­vou­di­ge sal­sa van ge­roos­ter­de groen­ten

Mexihiiicooo! Met deze salsa zet je de zon op tafel.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
Mexihiiicooo! Met deze salsa zet je de zon op tafel. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

bereidingstip:

Deze salsa kan helemaal in de keukenmachine worden gemalen, maar daardoor verlies je de heerlijk grove structuur die je in de vijzel wel bereikt.

Tip:

Bron: Mexicaans! Het Kookboek, Thomasina Miers

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 25 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thomasina Miers' eenvoudige salsa van geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tho­ma­si­na Miers' een­vou­di­ge sal­sa van ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Zet alle ingrediënten klaar en verhit een grote koekenpan met dikke bodem op hoog vuur.

2
2
  • 4 romatomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 jalapeñopeper

Leg de tomaten, knoflook en peper in de droge pan en rooster ze al omscheppend tot ze geblakerd, bobbelig en zacht zijn.

3
3

De tomaten hebben iets meer tijd nodig; haal de knoflook en peper eruit zodra ze gaar zijn (na 5-10 min.).

4
4

Verwijder de steel van de peper en het velletje van de knoflook en stamp beide in de vijzel tot puree. Voeg de tomaten toe en werk ze erdoor.

5
5
  • 1 el koriander
  • ½ zoete witte ui
  • ½ limoen

Snijd de koriander fijn. Snipper de ui en spoel af met koud water. Pers de limoen uit.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6

Voeg de koriander, de ui en het limoensap toe. Proef en breng de salsa op smaak.

bereidingstip:

Deze salsa kan helemaal in de keukenmachine worden gemalen, maar daardoor verlies je de heerlijk grove structuur die je in de vijzel wel bereikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.