Tho­ma­si­na Miers' ro­de rijst

Klassiek Mexicaans bijgerecht uit de oven.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Klassiek Mexicaans bijgerecht uit de oven. 4 personen
4 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenbestendige pan (Ø 30 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rijst in een zeef en spoel af onder de koude kraan tot het water helder blijft. Dit voorkomt dat de korrels later aan elkaar gaan plakken.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui enkele minuten, voeg vervolgens de peper en knoflook toe. Blijf bakken tot de ui glazig is en voeg de rijst, tomaten en tomatenpuree toe. Verhit alles 5 min., druk de tomaten kapot met een pollepel en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe.
  3. Voeg de bouillon toe en laat alles zachtjes koken. Doe de wortel en erwten er na 5 min. bij en laat ongeveer 10 min. koken, tot de vloeistof is opgenomen en de rijst gaar is.
  4. Neem de pan van het vuur. Leg een vel bakpapier op de pan en leg de deksel daarop (zodat de pan goed is gesloten). Zet de rijst minstens 10 min. en maximaal 2 uur in een lauwe oven van 120 °C.

Tip:

Bron: Mexicaans!, Thomasina Miers

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thomasina Miers' rode rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tho­ma­si­na Miers' ro­de rijst

1
1
  • 220 g basmatirijst

Doe de rijst in een zeef en spoel af onder de koude kraan tot het water helder blijft. Dit voorkomt dat de korrels later aan elkaar gaan plakken.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in de ovenbestendige pan en bak de ui enkele minuten, voeg vervolgens de peper en knoflook toe.

3
3
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 el tomatenpuree

Blijf bakken tot de ui glazig is en voeg de rijst, tomaten en tomatenpuree toe.

4
4

Verhit alles 5 min., druk de tomaten kapot met een pollepel en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe.

5
5
  • 500 ml kippenbouillon

Voeg de bouillon toe en laat alles zachtjes koken.

6
6
  • 50 g winterpeen
  • 50 g tuinerwten

Doe de wortel en erwten er na 5 min. bij en laat ongeveer 10 min. koken, tot de vloeistof is opgenomen en de rijst gaar is.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

7
7

Neem de pan van het vuur. Leg een vel bakpapier op de pan en leg de deksel daarop (zodat de pan goed gesloten is).

8
8

Zet de rijst minstens 10 min. en maximaal 2 uur in een lauwe oven van 120 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.