Tho­ma­si­na Miers' groe­ne rijst

Wil je indruk maken? Serveer dan deze chiquer-dan-chique rijst bij je gerecht.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Wil je indruk maken? Serveer dan deze chiquer-dan-chique rijst bij je gerecht. 4 personen
2 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rijst in een zeef en spoel af onder de koude kraan tot het water helder blijft.
  2. Pureer de knoflook, ui en groene kruiden met een scheutje water en de helft van de olijfolie in de keukenmachine tot een dikke groene puree ontstaat. Verhit de rest van de olie in een pan en voeg de puree toe als de olie heet is. Bak 5 min. en roer, zodat ze niet aanbrandt.
  3. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar. Schenk de bouillon erbij en laat de rijst 15 min. koken, tot het meeste vocht is opgenomen. Leg een vel bakpapier op de pan en leg de deksel daarop (zodat de pan goed is gesloten). Zet de rijst 30 min. in een lauwe oven van 120 °C. Proef en breng de rijst op smaak.

Tip:

Bron: Mexicaans!, Thomasina Miers

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Thomasina Miers' groene rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tho­ma­si­na Miers' groe­ne rijst

1
1
  • 400 g basmatirijst

Doe de rijst in een zeef en spoel af onder de koude kraan tot het water helder blijft.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 30 g koriander
  • 20 g peterselie
  • 2 el olijfolie

Pureer de knoflook, ui en groene kruiden met een scheutje water en de olijfolie in de keukenmachine tot een dikke groene puree ontstaat.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan en voeg de puree toe als de olie heet is. Bak 5 min. en roer, zodat ze niet aanbrandt.

4
4
  • 600 ml kippenbouillon

Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar. Schenk de bouillon erbij en laat de rijst 15 min. koken, tot het meeste vocht is opgenomen.

5
5

Leg een vel bakpapier op de pan en leg de deksel daarop (zodat de pan goed is gesloten).

6
6

Zet de rijst ca. 30 min. in een lauwe oven van 120 °C. Proef en breng de rijst op smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.