Me­di­ter­ra­ne zuur­kool

Met zuurkool kun je alle kanten op: met wat zongedroogde tomaten erdoor wordt het zó een mediterraan gerecht.

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Met zuurkool kun je alle kanten op: met wat zongedroogde tomaten erdoor wordt het zó een mediterraan gerecht. 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knijp de zuurkool uit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook in 5 min. zachtjes glazig. Voeg de zuurkool toe, schenk de kippenbouillon erbij en leg de deksel op de pan. Stoof de zuurkool 10 min. op laag vuur in eigen vocht.
  2. Dep intussen de tomaatjes droog met keukenpapier en snijd ze in dunne reepjes. Giet het vocht af en breng de zuurkool op smaak met peper. Meng de tomaat erdoor en proef of er nog wat zout bij moet.

combinatietip:

Lekker bij kip, vis of kalfsvlees.

video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.065 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane zuurkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne zuur­kool

1
1
  • 500 g zuurkool

Knijp de zuurkool uit.

Zuurkool

Instructievideo

04:12 min.

2
2
  • 1 zoete ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook in 5 min. zachtjes glazig.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 200 ml kippenbouillon

Voeg de zuurkool toe, schenk de kippenbouillon erbij en leg de deksel op de pan.

4
4

Stoof de zuurkool 10 min. op laag vuur in eigen vocht.

5
5
  • 8 zongedroogde tomaten in olie

Dep intussen de tomaatjes droog met keukenpapier en snijd ze in dunne reepjes.

6
6

Giet het vocht af en breng de zuurkool op smaak met peper. Meng de tomaat erdoor en proef of er nog wat zout bij moet.

combinatietip:

Lekker bij kip, vis of kalfsvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.