Zuur­kool-lin­zen­stamp­pot & kip­spies­jes

Deze lichte zuurkoolstamp bewijst maar weer eens dat een winters gerecht niet altijd zware kost hoeft te zijn.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze lichte zuurkoolstamp bewijst maar weer eens dat een winters gerecht niet altijd zware kost hoeft te zijn. 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 sateprikkers
  • grillpan
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en selderij fijn. Verhit de helft van de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de zuurkool en bouillon toe en stoof 10 min. op laag vuur.
  2. Meng de rest van de olie met de paprikapoeder. Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers en bestrijk met de paprikaolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de kipspiesjes in 8 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Laat ondertussen de linzen uitlekken. Giet de aardappelen af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Schep het kookvocht en zuurkoolmengsel erdoor. Schep de selderij en linzen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en serveer met de kipspiesjes.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkool-linzenstamppot & kipspiesjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool-lin­zen­stamp­pot & kip­spies­jes

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g bladselderij

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en selderij fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 500 g verse zuurkool
  • 200 ml kippenbouillon

Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de zuurkool en bouillon toe en stoof 10 min. op laag vuur.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 350 g kipfiletblokjes

Meng de olie met de paprikapoeder. Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers en bestrijk met de paprikaolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de kipspiesjes in 8 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 400 g linzen

Laat ondertussen de linzen uitlekken. Giet de aardappelen af, maar vang per 4 personen 50 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.

6
6

Schep het kookvocht en zuurkoolmengsel erdoor. Schep de selderij en linzen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel over de borden. Serveer met de kipspiesjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.