Roer­bakrijst met kip­fi­let en ba­si­li­cum

Voor dit superrijke gerecht heb je maar één pan nodig, handig!

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Voor dit superrijke gerecht heb je maar één pan nodig, handig! 4 personen
2 133

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 4 min. op middelhoog vuur.
  2. Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Voeg met de kipfilet, shichimi en eventueel zout toe aan de paddenstoelen en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur mee.
  3. Voeg de rijst en heet water toe en roer goed door. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur terug naar middelhoog en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper. Garneer met het basilicum en serveer.

variatietip:

Vervang het basilicum door 15 g koriander.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Roerbakrijst met kipfilet en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bakrijst met kip­fi­let en ba­si­li­cum

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 400 g paddenstoelenmix met gele paprika en bieslook

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 4 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 295 g gegrilde paprika's

Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in reepjes.

3
3
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1½ el shichimi togarashi

Voeg de paprika met de kipfilet, shichimi en eventueel zout toe aan de paddenstoelen en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur mee.

4
4
  • 400 g roerbakrijst wit langgraan
  • 850 ml heet water

Voeg de rijst en het hete water toe aan het kipmengsel en roer goed door. Breng op hoog vuur aan de kook.

5
5
  • 15 g basilicum

Draai het vuur terug naar middelhoog en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper. Garneer met het basilicum en serveer.

variatietip:

Vervang het basilicum door 15 g koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.