Shi­chi­mi-zalm met as­per­ge­noe­dels

Bosui geeft een knapperig accent aan de zachte zalm en noedels.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Bosui geeft een knapperig accent aan de zachte zalm en noedels. 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges in ruim water in 6 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien en bosuitjes in ringen. Snijd de zalm in 4 stukken en wrijf de stukken in met de specerijenmelange.
  2. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de zalm in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege. Neem de zalm uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Schenk de rest van de olie in de pan fruit de ui 1 min. Voeg de mie, asperges, sojasaus en helft van de bosui toe en bak nog 2 min.
  3. Verdeel de mie over 4 diepe borden. Leg er de zalmfilet op en bestrooi met de rest van de bosui.

combinatietip:

Bestrooi voor een krokant accent de zalmfilet ook nog met 1 el geroosterd sesamzaad.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Shichimi-zalm met aspergenoedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Shi­chi­mi-zalm met as­per­ge­noe­dels

1
  • 350 g groene asperges

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges in ruim water in 6 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

2
  • 250 g eiermie

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
  • 2 rode uien
  • 2 bosuitjes

Snijd de uien en bosuitjes in ringen.

4
  • 300 g zalmfilet
  • 4 tl shichimi togarashi

Snijd de zalm in 4 stukken en wrijf de stukken in met de specerijenmelange.

5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de zalm in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege.

6
  • 2 el olijfolie

Neem de zalm uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Schenk de olie in de pan fruit de ui 1 min.

7
  • 3 el sojasaus

Voeg de mie, asperges, sojasaus en helft van de bosui toe en bak nog 2 min.

8

Verdeel de mie over 4 diepe borden. Leg er de zalmfilet op en bestrooi met de rest van de bosui. Bon appétit!

combinatietip:

Bestrooi voor een krokant accent de zalmfilet ook nog met 1 el geroosterd sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.