Ge­wok­te udon­noe­dels met kip­dij­fi­let en zee­kraal

Dit kruidige Japanse wokgerecht staat in 20 minuten op tafel!

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Dit kruidige Japanse wokgerecht staat in 20 minuten op tafel! 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de kip in gelijke stukken en bestrooi met de shichimi togarashi en eventueel zout. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el arachideolie in een wok en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm.
  3. Verhit de rest van de arachideolie en de sesamolie in de wok en bak de knoflook en shiitake 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de zeekraal, taugé en het sesamzaad toe. Roerbak 1 min. mee.
  4. Voeg de noedels en kip toe en bak 2 min. mee. Serveer direct.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gewokte udonnoedels met kipdijfilet en zeekraal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­wok­te udon­noe­dels met kip­dij­fi­let en zee­kraal

1
  • 300 g udon noedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 300 g kipdijfilet
  • 2 tl shichimi togarashi
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de kip in gelijke stukken en bestrooi met de shichimi togarashi en eventueel zout. Snijd de knoflook fijn.

3
  • 2 el arachideolie

Verhit de arachideolie in een wok en bak de kip 6 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm.

4
  • 1 el arachideolie
  • 1½ el sesamolie
  • 100 g shiitakes

Verhit de arachideolie en de sesamolie in de wok en bak de knoflook en shiitake 3 min. op middelhoog vuur.

5
  • 200 g zeekraal
  • 125 g taugé
  • 1 el zwart sesamzaad

Voeg de zeekraal, taugé en het sesamzaad toe. Roerbak 1 min. mee. Voeg de noedels en kip toe en bak 2 min. mee. Serveer direct. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.